• 24 septembre 2021

  Izjava šefova misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Država

  Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država primili su k znanju i pozdravljaju jednoglasnu izjavu Ustavnog suda Kosova od 24. septembra u vezi sa nesprovođenjem njegovih ranijih odluka, uključujući i odluku o upisu zemljišta manastira Visoki Dečani iz 2016. godine.

 • 3 septembre 2021

  Uspešna inkluzija i obrazovanje kroz sport

  Kosovo je bilo prvo područje akcije PLAY International 2002. godine. Kroz sport, nevladina organizacija od tada radi na promovisanju međuetničkog pomirenja, socijalne uključenosti i kvalitetnog obrazovanja, s posebnim naglaskom na najugroženiji deo populacije (deca sa invaliditetom, iz ruralnih područja, etničke manjine, devojčice itd.). Kroz sport, njegova uloga je da podstiče kolektivna rešenja za (...)

 • 23 août 2021

  Nagrada za ljudska prava Republike Francuske 2021. – Poziv za prijave

  Nagrada Republike Francuske za ljudska prava, izdanje 2021, otvorena je za prijave do 17. oktobra 2021. godine.
  Nagrada za slobodu, jednakost i bratstvo za ljudska prava ustanovljena je 1998. godine. Cilj joj je nagraditi i podržati akcije u oblasti zaštite i promocije ljudskih prava. Civilno društvo je od suštinskog značaja za zaštitu prava svih i svakoga, pa je ova nagrada namenjena pojedinim (...)